Frk. Hansens ide

Tilmeld nyhedsbrev

Navn
Virksomhed
E-mail
:
CAPTCHA Image
Klik her hvis du ønsker at afmelde nyhedsbrevet
22/11 2011 - Opskrift Juleinspiration

Opskrift Juleinspirationsaften 2011

 

‎1000 tak til alle Jer der kiggede forbi "juleinspirations-aften" torsdag aften ♥ det var rigtig hyggeligt.....

Som lovet kommer opskrifterne fra denne aften her..... 
  
Appelsinkage med marcipan

(ca 25. stk.)

250 g rå marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

2 spsk. appelsinsaft

1 tsk. revet usprøjtet appelsin

2 æg

60 g hvedemel

¾ tsk. bagepulver

Pynt:

100 g mørk chokolade

15 g smør

2 dl piskefløde

Evt. hakket pommerans som pynt

Riv marcipanen på råkosthjernet. Rør marcipan, smør, sukker appelsinsaft og –skal sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i. Rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt form (20 x 20 cm) foret med bagepapir.

Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe ca. 30 min. Stik et spid i kagen og se om den er gennembagt. Er der rå dej på, skal den have lidt længere tid.

Afkøl kagen.

Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikroovn. Smør det på kagen. Skær små firkantet stykker kage ud

Orangeknas

(ca. 40 stk. konfekt)

400 g blød nougat

100 g mørk chokolade m orange

75 g soltørret tranebær (grofthakkede)

50 g cornflakes (let knuste)

Smelt nougat og chokolade i en skål over vandbad, til begge dele er næsten smeltet. Tag skålen af fra varmen, og rør til både nougat og chokolade er smeltet helt. Vend tranebær og cornflakes i. Læg papir i bunden af et fad, ca. 18 x 18 cm og hæld nougatmassen i. Sæt det i køleskabet, og lad nougatmassen sætte sig i mindst 3 timer, helst natten over.

Vend nougaten ud, fjern papiret, skær den i små klodser og server straks. Nougaten kan holde sig længe i køleskabet, men det bliver næppe aktuelt 

Hvid gløgg

6 dl hyldeblomstsaft

10 kardemommefrø

5 kanelstænger

1 spsk. ingefær i tynde skiver

3 spsk. hele nelliker

Skal fra ½ usprøjtet appelsin

10 dl hvidvin

Tranebærblanding:

2 dl lyse rosiner

1 dl tørrede tranebær

1½ dl hakkede mandler

½ dl hakkede pekannødder

Varm alle ingredienserne undtagen hvidvinen i en gryde. Lad gerne blandingen stå og trække i et par timer, hvis du har tid.

Bland rosiner, tranebær, hakkede mandler og nødder.

Si krydderierne fra gløggen. Tilsæt vinen og varm op – det må ikke koge.

Tilsæt tranebærblandingen og server.

Tip: en alkoholfri udgave laves ved at erstatte hvidvinen med en god æblejuice.


Frk. Hansens idé | CVR: 26345103  | Tlf.: 21958586 | info@frkhansenside.dk